Ernst Kremers | landscape photography

menu

info 

info


Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf  vanuit zijn woonplaats Holten, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Op deze website laat hij u graag zijn werk zien als landschapsfotograaf. 


 “Landschapsfotografie vind ik erg leuk om te doen. Van spectaculaire totaal overzichten tot het fotograferen van kleine details. Het liefst in een ruige natuurlijke omgeving waar je de ruimte kunt voelen".

"Belangrijk aspect in mijn fotografie is de weergave van sfeer. Met licht, vorm en kleur probeer ik de beleving van een plek mee te geven. Als het nodig is wachtend op het mooiste licht en de beste omstandigheden voor een optimale sfeer". 

"Het buiten zijn en de natuurlijke processen die hier plaatsvinden geeft een ‘back to basic’ gevoel. Het gaat mij in de natuurfotografie niet om de wetenschappelijke feiten en gegevens. Maar ik kijk met verwondering naar het verloop van de seizoenen en de voortdurende kringloop van de natuur”.

 

"Het fotoproject 'Salland kleuren' heb ik gemaakt in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Als thema koos ik de vier kenmerkende kleuren van de seizoenen: groen, paars, bruin en wit. Met als doel om mijn persoonlijke beleving van het landschap in de vier jaargetijden zo goed mogelijk te verbeelden. Op deze website ziet u een eerste indruk van dit project".

"De reportage 'IJssel in beweging' laat zien dat alles wat leeft nooit stilstaat. De natuur en de seizoenen zijn altijd in beweging. Voor mij is de IJssel een metafoor voor die beweging".
Ernst maakt regelmatig fotoreportages in opdracht van tijdschriften, bedrijven en natuurorganisaties. Hij is aangesloten bij stockbureau Buiten-Beeld en werkte mee aan het 'Praktijkboek natuurfotografie NXT LVL' en het 'Praktijkboek natuurfotografie Jaarrond'. Verschillende  soorten fotoworkshops en cursussen geeft hij o.a. via:

 www.natuurfotoworkshop.nl.
Ernst is afgestudeerd aan de School voor Fotografie (KABK) in Den Haag.

Klanten o.a. 

ANWB - Sanoma Media - Roots - Tirion Uitgevers - Staatsbosbeheer - SNP Natuurreizen - Total Creation - Verion - Pixfactory - VVV Hof van Twente - De Branding - Toeractief - Natuurmonumenten - Op Pad Outdoormagazine - Herenhuis - Landleven - Roularta Media Group - Buitenleven - Naobermagazine - Elsevier.

Op alle rechtsbetrekkingen van EK Visuals zijn de Algemene Voorwaarden van de FotografenFederatie van toepassing, welke zijn gedeponeerd bij de rechtbank Amsterdam onder nummer 84/2011 en u op verzoek gratis ter beschikking worden gesteld.

Deze website is van EK Visuals - KvK nr: 30124789Stuur e-mail* Invoer verplicht